RSS FeedsNederland pakt brons na jojo-wedstrijd (Sport1 Overig)

17 december 2017 16:40:56

Nederland pakt brons na jojo-wedstrijd (Sport1 Overig)

De Nederlandse handbaldames hebben brons gepakt op het WK. In de wedstrijd om de derde plek tegen Zweden maakte de ploeg van bondscoach Helle Thomsen het enorm spannend. Het gaf in de tweede helft een voorsprong van 6 punten weg, maar won uiteindelijk toch nog met 24-21. NEDERLAND SWINGTNederland had bij rust ook al die ruime marge van 6. Na 4-2 achter begon het te lopen. Vooral Yvette Broch, Martine Smeets en opnieuw topscorer Lois Abbingh (vandaag 8) waren op dreef. Op 5-4 was daar de eerste voorsprong en die bouwde Oranje vlotjes uit. Na de eerste helft stond het liefst 14-8. Dat de Zweden slechts 8 keer het net wisten te vinden, kwam onder meer door een uitstekend keepende Tess Wester. Broch met prachtig lobje:[%fragment id=4836%] VEERKRACHTNa de thee alles anders. Nederland kwam kwam nog wél op 16-10, maar scoorde daarna een eeuwigheid niet meer. Zweden profiteerde optimaal door gelijk te maken en zelfs uit te lopen naar 18-16. Tot overmaat van ramp kreeg Broch ook nog een rode kaart. Gek genoeg herpakte Oranje zich daarna. De goals vielen weer en vanaf 20-20 liep Nederland uit naar de zege. Een minuut voor tijd werd het feest al gevierd: [%fragment id=4844%] De ontlading na het laatste fluitsignaal:[%fragment id=4845%]

21 viewsCategorie: Sport

Van Aert deelt tik uit aan Van der Poel (Sport1 Overig)
Heracles in extremis naast FC Utrecht (Telesport)