RSS FeedsPEC Zwolle stopt zegereeks AZ (Sport1 Voetbal)

12 december 2017 23:12:54

PEC Zwolle stopt zegereeks AZ (Sport1 Voetbal)

PEC Zwolle heeft voor eigen publiek de zegereeks van AZ gestopt. Een overwinning zat er voor de verrassende nummer vier van de eredivisie echter niet in. Het enerverende duel eindigde in 1-1. Terell Ondaan (1-0) en Alireza Jahanbakhsh (1-1) kwamen in de eerste helft tot scoren. In de 88e minuut miste aanvoerder Bram van Polen namens de thuisclub op jammerlijke wijze een strafschop (hoog over). Voor AZ, dat in de voorgaande vier eredivisieduels de nul hield, was het de eerste misstap na een serie van zeven overwinningen. PEC Zwolle was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Met het nodige geluk bleef AZ-doelman Marco Bizot in de beginfase overeind. In de 32e minuut kon hij echter een schot van Younes Namli niet goed wegwerken. Ondaan reageerde attent: 1-0. Amper twee minuten later was het alweer gelijk. Uit een hoekschop kopte Jahanbakhsh raak bij de eerste paal (1-1). Na de rust zag het publiek opnieuw een open wedstrijd, met twee aanvallend ingestelde ploegen. Met een boogbal van grote afstand op de binnenkant van de paal, een doelpoging van invaller Mats Seuntjens, kwam PEC in de slotfase goed weg. AZ echter ook met de pijnlijke misser van Van Polen.

38 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Chelsea heeft geen kind aan Huddersfield (Sport1 Voetbal)
Treffer Janmaat helpt Watford niet (Sport1 Voetbal)