RSS FeedsHandbalsters maken het enorm spannend (Sport1 Overig)

11 december 2017 23:38:40

Handbalsters maken het enorm spannend (Sport1 Overig)

De Nederlandse handbalsters hebben de kwartfinale van het WK gehaald. In een ware thriller rekende de ploeg van Helle Thomsen uiteindelijk pas in de verlenging met 26-24 af met Japan. Na de reguliere speeltijd was er met 20-20 geen beslissing gevallen. Oranje treft woensdag TsjechiĆ«, dat verrassend afrekende met RoemeniĆ«. `WE ZIJN BEGONNEN`Nederland begon sterk aan het duel. Binnen vier minuten stond het al 4-1. De Japanse coach greep direct in met een time-out en vroeg zich af of zijn speelsters wel wisten dat de wedstrijd al begonnen was. Dat werkte kennelijk, want Japan kwam terug. Na een bikkelharde eerste helft stond het 10-10. De Japanse keepster blonk uit en zette haar land vlak voor rust zelfs voor het eerst op voorsprong: [%fragment id=4782%] LASTIGE SPEELSTIJLDe Nederlandse keepsters konden het verschil nog niet maken. Voor rust was het reddingspercentage `slechts` 17 procent. Dat tegenover de 44 procent aan de overkant. Ook topscorer Lois Abbingh kwam nog niet in het stuk voor. Door de offensieve verdedigingsstijl van de Japanners, kreeg ze weinig kansen. In ieder geval minder kansen dan het aantal uitgedeelde tijdstraffen in een echte vechtwedstrijd.  BLOEDSTOLLENDIn de tweede helft bleef Japan lang aan de leiding. Pas halverwege lukte het de Nederlandse vrouwen zich terug te knokken. BIj 17-15 kwamen ze voor het eerst sinds 9-7 op een voorsprong van twee punten verschil. Dat werd zelfs 19-16 en de zege was in zicht, maar toch sleepte Japan er een verlenging uit. Nycke Groot dacht de winnende te maken, maar dat feest ging niet door: [%fragment id=4786%] TESS HERPAKT ZICHIn de slotminuut van de reguliere speeltijd en in de verlenging was keepster Tess Wester met een paar cruciale reddingen heel belangrijk. Vlak daarvoor had ze nog een bal hard tegen het hoofd gehad. Een van de belangrijke reddingen:[%fragment id=4787%] ONTLADINGIn de verlenging had Nederland al snel een voorsprong te pakken. Die gaven ze niet meer weg en in de laatste ...

38 viewsCategorie: Sport

Polman: blijven knokken voor de winst (Sport1 Overig)
De Vrij hard onderuit voor eigen publiek (Telesport)