RSS FeedsManchester City domineert derby (Sport1 Voetbal)

10 december 2017 19:39:12

Manchester City domineert derby (Sport1 Voetbal)

Manchester kleurt blauw na de overwinning van City op United. Manchester City was de betere ploeg op Old Trafford, waar het met 2-1 won. De aanvallende wervelwind van Pep Guardiola was de geparkeerde bus van José Mourinho te machtig. Eerst was het weer David De Gea die The Red Devils staande hield. Met een uiterste reflex weerhield hij Leroy Sané van een goal. Uit de corner die volgde brak David Silva de ban voor Manchester City. Romelu Lukaku verdedigde slecht uit en gaf Silva een niet te missen kans. City beloonde zichzelf: het had 43 minuten lang de overhand. [%fragment id=4750%] Vlak voor rust was de eerste kans voor Manchester United gelijk raak. Na een flater van Fabian Delph stond Marcus Rashford oog-in-oog met Ederson, en hij schoof de bal beheerst langs de keeper. [%fragment id=4751%] CITY DRUKT DOORIn de 53ste minuut werd er weer geklungeld bij United achterin. De geparkeerde bus kende duidelijk problemen wanneer Lukaku wederom de bal niet weg kreeg. Dit keer profiteerde Nicolás Otamendi en hij zette The Citizens weer op voorsprong. [%fragment id=4752%] Lukaku kreeg de tweede kans voor Manchester United na 84 minuten. De inzet van Big Rom werd wonderbaarlijk gekeerd door Ederson en ook de nastoot was voor de Braziliaanse doelman. [%fragment id=4755%] Met de overwinning staat City nu 11 punten los in de competitie. United is nog altijd de nummer twee. Het maakte een eind aan United`s reeks van 24 wedstrijden ongeslagen in The Theater of Dreams.

34 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Manchester City deelt Manchester United gevoelige tik uit (Voetbalzone)