RSS FeedsSevilla buigt wedstrijd om na boodschap trainer (Metronieuws Gezondheid)

22 november 2017 12:48:09

Sevilla buigt wedstrijd om na boodschap trainer (Metronieuws Gezondheid)

Het Spaanse Sevilla knokte zich dinsdagavond op knappe wijze terug in het Champions League-duel tegen Liverpool. De ploeg keek in de rust tegen een 0-3 achterstand aan, maar wist dat in het tweede gedeelte recht te trekken. Daarvoor was een droevige boodschap van de trainer nodig. Coach heeft prostaatkanker Sevilla-coach Eduardo Berizzo vertelde zijn spelers halverwege namelijk dat hij prostaatkanker heeft. De ziekte van de coach werd na de wedstrijd bevestigd door de Spaanse club. Het duel in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan verliep aanvankelijk allesbehalve goed voor Sevilla. Bij rust keek de ploeg al tegen een riante achterstand aan door goals van Roberto Firmino (2) en Sadio Mane: 0-3. Ander Sevilla Na rust stond er een compleet ander Sevilla op het veld. Na twee goals van Wissam Ben Yedder schoot Guido Pizarro in de blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen: 3-3. Direct daarna snelde hij met zijn teamgenoten naar trainer Eduardo Berizzo. Achteraf bleek dus waarom. Sevilla-coach Eduardo Berizzo Volgens middenvelder Ever Banega was de comeback te danken aan de woorden van de trainer: `We moesten op een andere manier uit de kleedkamer komen voor de fans en voor de trainer. Dankzij de trainer speelden we zo´n tweede helft.`   Behandelplan Sevilla wenst de 48-jarige Argentijn in een officiële verklaring een `snel herstel` toe: `Toekomstige onderzoeken zullen helpen te bepalen welke vervolgstappen we kunnen nemen in de behandeling van de ziekte.` Berizzo is sinds deze zomer hoofdcoach van de Spaanse club, waar hij een contract voor twee seizoenen tekende. Daarvoor was hij eindverantwoordelijke bij Celta de Vigo. Lees ook: 'Binnen enkele jaren urinetest voor vroege kanker' Voor Liverpool was de late gelijkmaker extra zuur, omdat de Engelsen bij een overwinning zeker waren geweest van de volgende ronde. De ploeg van Jürgen Klopp staat nog wel bovenaan met negen punten uit vijf duels. Sevilla (8 punten) en Spartak Moskou (6 punten) zijn nu ...

25 viewsCategorie: Wetenschap > Geneeskunde

Gezin geeft minuut gratis winkelen weg aan daklozen (Metronieuws Gezondheid)
Moeder waarschuwt voor levend begraven van hamster (Metronieuws Gezondheid)