RSS FeedsVan der Heijden schenkt Almere City in blessuretijd zege op Jong AZ: 3-2 (Almere City FC)

3 november 2017 22:16:24

Vreugde, blijdschap en opluchting. Het viel na negentig minuten af te lezen van de gezichten van de spelers van Almere City FC. Dankzij een benutte strafschop in de 93ste minuut werd Jong AZ met 3-2 verslagen. Gaston Salasiwa tekende vanaf de penaltystip voor de 1-0 voorsprong. De middenvelder van Almere City benutte het buitenkansje nadat hij zelf in het zestienmetergebied werd neergelegd, maar binnen vijftien minuten stond het weer gelijk. Owen Wijndal strafte zwak verdedigen genadeloos af door te scoren uit een corner. Daardoor moest de formatie van City-trainer Jack de Gier weer van vooraf aan beginnen. Dat deden de Almeerders met de teruggekeerde Javier Vet in de basis. Met Vet in de ploeg keerde vooral in de eerste fase voor rust de felheid, die in eerdere duels ontbrak, terug. Dat resulteerde in de eerste 45 minuten in kansen voor Anass Ahannach (over getikt),  Silvester van der Water (net langs de paal) en Ezra Walian (naast gekost na voorzet van Leeroy Owusu). Direct na de theepauze verrichtte Kees van Buuren een heldendaad. De City-aanvoerder voorkwam met een uitstekende sliding een tegengoal. Knal op de lat Uit een knappe draai zorgde Ahannach na een uur spelen bijna voor de 2-1, maar zijn inzet spatte op de lat uiteen. Na 68 minuten mocht er alsnog gejuicht worden. Walian schoot raak nadat een voorzet van Vet in eerste instantie werd gekeerd: 2-1. Direct daarna leek de 3-1 te vallen, maar Arsenio Valpoort scoorde in buitenspelpositie. Invaller Dennis van der Heijden werd daarna gevaarlijk, maar schoot net over. Daardoor kwam AZ via Fred Friday terug tot 2-2. Van der Heijden                                            In de slotfase werden inzetten van Van der Heiden en Damon Mirani op miraculeuze wijze van de lijn ...

66 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Afstraffing voor Jong Ajax, NEC nieuwe koploper (Soccernews.nl Almere City FC)
Spelers en staf beleven prachtige dag bij Only Friends (Almere City FC)