RSS FeedsOpnieuw dubbele cijfers voor Vrouwen onder 19 (OnsOranje)

21 oktober 2017 20:09:26

Opnieuw dubbele cijfers voor Vrouwen onder 19 (OnsOranje)

Met een tweede uithaal heeft Vrouwen onder 19 jaar zich overtuigend geplaatst voor de Eliteronde. Na de 12-0 tegen Letland werd het zaterdag tegen Estland, mede dankzij maar liefst zes treffers van Fenna Kalma, 12-1. `Twee wedstrijden en 24 doelpunten: dat zegt iets over de tegenstanders, maar ook over onze scherpte`, meende KNVB-coach Jessica Torny, die op het veld van Harkemase Boys met een wat gewijzigd elftal begon ten opzichte van de wedstrijd tegen Letland. Onder andere Joëlle Smits werd in de spits vervangen, door Fenna Kalma. En die bewees het kunstje van goals maken ook te beheersen. `Niet eerder zo veel gescoord´ Fenna Kalma scooorde liefst zes keer tegen Estland. `Ik kan me niet herinneren dat ik er wel eens zes gemaakt heb in een wedstrijd. Ik zit de laatste maanden lekker in mij vel. Ook bij Heerenveen gaat het lekker`, aldus de 17-jarige Friezin, die in Harkema dus op eigen grondgebied speelde. `Ik weet niet of dat heeft meegespeeld hoor. Maar wie weet. Het is sowieso altijd fijn om in eigen land te spelen`, glunderde de spits. Al na drie minuten wist ze, vliegend door de lucht, met haar hak te scoren. De studente fysiotherapie kreeg de bal van Victoria Pelova, die net als in het eerste duel, in de eerste helft aan de basis van veel treffers stond. De middenvelder van ADO Den Haag gaf ook de pass op Bente Jansen voor de 2-0 en maakte zelf de derde. Kalma kopte Oranje nog voor het half uur naar 4-0. Meer doelpunten `We hadden natuurlijk voor rust ook al veel meer doelpunten kunnen maken, maar we maakten het de keepster van de tegenstander soms wel erg makkelijk`, zag Torny, wiens formatie de benodigde marge op Ierland desondanks allang bereikt. Doordat Ierland eerder in de middag maar met 4-0 van Letland won, na de 3-0 op Estland, heeft Nederland een veel beter doelsaldo. Dinsdagavond in Assen is daarom een gelijkspel voldoende om eerste te worden in de EK-kwalificatiepoule. Het hield Onder 19 echter niet tegen om ook n ...

29 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Oranje

Blog Art Langeler: Betrokkenheid (OnsOranje)
Zaalteam moet genoegen nemen met tweede plaats (OnsOranje)