RSS FeedsBarcelona wint met jubileumtreffer van Messi (Sport1 Voetbal)

18 oktober 2017 23:06:30

Barcelona wint met jubileumtreffer van Messi (Sport1 Voetbal)

Met dank aan de honderdste Europese treffer van Lionel Messi is Barcelona is halverwege de groepsfase van de Champions League nog altijd zonder puntenverlies. De koploper van Spanje versloeg voor eigen publiek ook Olympiakos (3-1). Dimitris Nikolaou trof in de achttiende minuut in eigen doel. Messi verdubbelde de voorsprong met zijn honderste Europese treffer. Hij scoorde 97 keer in de Champions League en drie keer tijdens edities van de Europese Supercup. Barcelona speelde toen al met tien man. Gerard Piqué kreeg in de slotfase van de eerste helft een tweede gele kaart omdat hij met zijn arm scoorde. De verdediger beleeft niet de beste weken van zijn loopbaan. Hij werd eerder deze maand al als international van Spanje uitgefloten omdat hij het referendum in Catalonië steunde. Lucas Digne zorgde op aangeven van Messi nog voor 3-0. In de slotfase liet Nikolaou zien dat hij ook voor Olympiakos kan scoren (3-1). Barcelona heeft na drie duels de volle score van negen punten. Juventus blijft op drie punten volgen na de winst op Sporting Portugal (2-1). De club uit Turijn kwam voor eigen publiek op achterstand door een eigen doelpunt van Alex Sandro. Miralem Pjanic maakte gelijk en Mario Mand?ukic bewaarde zijn winnende treffer voor de slotfase. Hij scoorde op aangeven van invaller Douglas Costa die nog geen minuut op het veld stond. Sporting Portugal heeft halverwege de groepsfase drie punten en Olympiakos staat nog met lege handen.

48 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Feyenoord-aanvaller: `Mijn plafond ligt hoger dan de Eredivisie` (Soccernews.nl)
Mijlpaal Messi helpt Barça ruime zege; Juventus wint van Dost en co (Voetbalzone)