RSS FeedsZakelijk United voorbij Benfica (Sport1 Voetbal)

18 oktober 2017 23:00:20

Zakelijk United voorbij Benfica (Sport1 Voetbal)

Het was weinig inspirerend, niet erg aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer, maar na negentig minuten was José Mourinho weer eens de winnende coach. In Lissabon haalde hij met Manchester United drie belangrijke punten op bij Benfica. Marcus Rashford was met veel fortuin de doelpuntenmaker. Voor Benfica verdedigde Mile Svilar het doel. De Belg is met zijn 18 jaar en 52 dagen de jongste doelman ooit in de Champions League. Het werd een avond om nooit te vergeten voor de keeper.  De eerste helft was weinig spectaculair. Benfica trok zich terug en liet de gasten het spel maken. De Portugezen mikten op de counter om zelf gevaar te stichten. Het strijdplan werkte voor rust aardig. De enige grote kans was voor Eduardo Silva. De spits ramde voorlangs. Na rust namen The red devils meer initiatief. Marcus Rashford, hij mocht weer eens in de basis beginnen, nam het voortouw. Eerst schoot hij een hoekschop bijna ineens in de goal. Na een dik uur nam hij de jonge Scilar met een vrije trap nog eens onder vuur. De Belg leek simpel te vangen, maar stapte met bal en al over zijn eigen doellijn. Scheidsrechter Felix Zwayer wees onverbiddelijk op zijn horloge: [%fragment id=4045%] Een voorsprong in een uitwedstrijd, dat betekent bij Mourinho maar één ding. De deur ging op slot, en Benfica kon geen vuist meer maken. Luisao zag nog rood in blessuretijd. United heeft nu de volle score uit drie duels binnen en leidt de dans in Groep A. Benfica is nog puntloos en staat laatste.  Basel klopte dankzij treffers van Dimitri Oberlin en Thaulant Xhaka CSKA Moskou met 0-2 en staat met zes punten op plek twee. De Moskovieten staat derde met drie punten.

36 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Bayern wint ruim bij jubileum Robben (Sport1 Voetbal)
Chelsea en Roma delen punten in kraker (Sport1 Voetbal)