RSS FeedsEerste nederlaag Bosz in Bundesliga (Sport1 Voetbal)

14 oktober 2017 20:49:47

Eerste nederlaag Bosz in Bundesliga (Sport1 Voetbal)

Trainer Peter Bosz is met Borussia Dortmund niet langer ongeslagen in de Bundesliga. De koploper ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen RB Leipzig, de nummer twee van het vorige seizoen. De ploeg van Bosz bleef nog wel op de eerste plaats, maar de voorsprong op titelhouder Bayern München bedraagt nog maar twee punten. De landskampioen won eerder op zaterdag met 5-0 van SC Freiburg. Leipzig staat derde, op drie punten van Borussia. Dortmund speelt dinsdag in de Champions League uit tegen Apoel Nicosia. Beide ploegen zijn in groep H, met Real Madrid en Tottenham Hotspur als favorieten, nog puntloos. Dortmund begon voortvarend. De ploeg van Bosz kwam door een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang al in de vierde minuut op voorsprong. Na 25 minuten leidde RB Leipzig echter met 1-2 dankzij doelpunten van Marcel Sabitzer en Yussuf Poulsen. Het was de eerste keer in dit seizoen dat Borussia op achterstand kwam in de Bundesliga. Na de rust gebeurde er van alles in Dortmund. Beide ploegen benutten een strafschop, met Jean-Kévin Augustin (1-3) en Aubameyang (2-3) als doelpuntenmakers, maar kwamen ook met tien man te staan door rode kaarten voor Sokratis Papastathopoulos (Borussia) en Stefan Ilsanker. In de slotfase bleef de gelijkmaker uit voor het fel aandringende Borussia.

34 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Lekkere pot in Dortmund: RB Leipzig wint van Bosz (Soccernews.nl)
Gustafson doet het voor Roda: overwinning in extremis (Soccernews.nl)