RSS FeedsFeyenoord moeizaam langs ADO (Sport1 Voetbal)

20 september 2017 23:04:30

Feyenoord moeizaam langs ADO (Sport1 Voetbal)

Met enige moeite heeft Feyenoord zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de KNVB-beker. De landskampioen nam in De Kuip pas in de slotfase afstand van ADO Den Haag (2-0). Steven Berghuis scoorde in de 73e minuut op aangeven van de sterk ingevallen Bilal Basacikoglu. Vervolgens benutte Michiel Kramer nog een strafschop nadat Donny Gorter de bal met zijn hand uit het doel had geslagen. De middenvelder veroorzaakte niet alleen een penalty maar kreeg ook een rode kaart. Het overvolle programma voor zijn ploeg was voor Giovanni van Bronckhorst geen reden om veel spelers rust te geven. De coach van de landskampioen hield de licht aangeslagen Jean-Paul Boëtius aan de kant en gaf Sam Larsson een kans op de linkerflank. Tonny Vilhena kreeg rust, waardoor er een plaats vrijkwam voor Sofyan Amrabat op het middenveld. Feyenoord presenteerde zich niet als een ploeg die het volgende week Napoli even lastig gaat maken in de Champions League. De thuisploeg acteerde in een te laag tempo en was pas in blessuretijd van de eerste helft voor het eerst dicht bij de openingstreffer. Michiel Kramer, de vervanger van de geblesseerde Nicolai Jørgensen, vond echter doelman Robert Zwinkels op zijn weg. ADO Den Haag speelde vooral voor rust met durf en vertrouwen, na het gelijkspel van zondag tegen Ajax (1-1). De bezoekers durfden het aan om ook na balverlies de verdedigers van Feyenoord onder druk te zetten. De thuisploeg liet vorige week tegen Manchester City al zien dat het graag wat meer ruimte krijgt om vanuit de defensie een aanval op te bouwen. De beste kans in de eerste helft was ook voor ADO. De snelle Elson Hooi kwam echter net niet tot scoren. Ook in de tweede helft kon Feyenoord het publiek lang niet vermaken. Simpele passes over een paar meter mislukten, maar ADO kon het slordige spel ook niet afstraffen. Het aanvalsspel van Feyenoord won aan kracht nadat Basacikoglu de onzichtbare Larsson mocht aflossen. De buitenspeler, soms verguisd in De Kuip, stelde m ...

40 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Koeman wint weer eens met Everton (Sport1 Voetbal)
Chelsea haalt uit; Arsenal verslaat Kongolo; Everton recht eindelijk de rug (Goal.com)