RSS FeedsAlmere City FC bekert verder na overwinning op FC Oss (Almere City FC)

20 september 2017 01:22:58

Almere City FC bekert verder na overwinning op FC Oss (Almere City FC)

Almere City FC zit donderdagavond in de kokers wanneer er geloot wordt voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Jack de Gier was dinsdagavond met 0-2 te sterk voor FC Oss en verzekerde zich daarmee van een verlengd bekeravontuur. Twee volle supportersbussen vertrokken dinsdagmiddag naar Brabant. Supporters, sponsoren, (jeugd)spelers en personeel van de club stonden gezamenlijk als Twaalfde Man achter de ploeg. Met dank aan bekersponsor Rixax Verhuur dat met een fraaie actie het mogelijk maakte dat veel supporters konden meereizen naar het Frans Heesen Stadion. De sfeer in het uitvak zat er al snel in en dat leek over te slaan op de spelers in het veld.  Nadat een paar kleine kansen nog geen resultaat hadden opgeleverd, was het na 18 minuten wel raak. Na een mooie combinatie schoot Leeroy Owusu de bal geplaatst in de verre hoek: 0-1. Doordat Chiel Kramer vervolgens knap redding bracht op een gevaarlijke inzet van de thuisploeg, stond de voorsprong ook bij rust nog op het scorebord. In het tweede bedrijf was Arsenio Valpoort al snel dicht bij een tweede Almeerse treffer, maar met een prima ingreep voorkwam voormalig Almere City-speler Ronald Koeman jr. dat de bal er ging. Na een goed uur spelen had de aanvaller alsnog succes. Valpoort, die zich inmiddels clubtopscorer mag noemen, liet de doelman ditmaal wel kansloos en scoorde de bevrijdende tweede treffer. Daarmee was het duel in Oss gespeeld. De thuisploeg raakte nog eenmaal de paal, maar werd verder niet echt gevaarlijk meer. De #RixaxRoad2Final continues. Donderdag weten we wie de volgende opponent zal zijn en aanstaande vrijdag wordt de competitie hervat. Met opnieuw FC Oss als tegenstander, maar dan in Almere.   Foto’s: Ron Baltus, www.sportshots.pro

41 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Heracles knokt zich pas laat langs amateurs (Soccernews.nl Almere City FC)