RSS FeedsAlmere City FC en FC Dordrecht houden elkaar in evenwicht: 1-1 (Almere City FC)

15 september 2017 22:41:11

Almere City FC en FC Dordrecht houden elkaar in evenwicht: 1-1 (Almere City FC)

Almere City FC is er niet in geslaagd een tweede overwinning op rij te boeken in de Jupiler League. Na de zege van vorige week op FC Den Bosch, bleef de ploeg van trainer Jack de Gier in en tegen Dordrecht steken op een 1-1 gelijkspel. Arsenio Valpoort scoorde de enige Almeerse treffer en voerde zijn seizoenstotaal daarmee op tot vijf. Het aantal hoogtepunten in de eerste helft was bijzonder schaars. Beide ploegen speelden verre van goed en wisten nauwelijks kansen te creëren. Toch was het de thuisclub die de leiding nam, toen Andreias Calcan na 10 minuten een afvallende bal op de slof nam en daarmee doelman Chiel Kramer kansloos liet. City wist daar eigenlijk geen één echte mogelijkheid tegenover te stellen. Op een krullend schot van Calcan na, werd ook Dordrecht niet meer gevaarlijk. In de rust voerde trainer Jack de Gier één wissel door. Aanvoerder Kees van Buuren bleef in de kleedkamer achter en maakte plaats voor Leeroy Owusu. Vrijwel uit het niets viel de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte topscorer Arsenio Valpoort raak. De timing – de 54ste minuut – was bijzonder, aangezien een sportstatistiekenbureau afgelopen week nog had berekend dat de aanvaller gemiddeld 1 keer in de 53 minuten scoort. Na de 1-1 beet de ploeg van De Gier iets meer van zich af en werd het spel ook iets beter. Maar in de tegenaanval bleef ook Dordrecht dreigend. Echt grote kansen leverde het aan beide kanten overigens niet op. Het debuut van Anass Ahannach, die in het veld kwam voor Kevin Brands, was wel een bijzonder moment in de tweede helft. Het product uit de eigen jeugdopleiding mocht een kwartiertje meespelen. Uiteindelijk nam City een punt mee terug uit Dordrecht en gezien het spel leek dat ook het maximaal haalbare. Aanstaande dinsdag wacht de bekerwedstrijd tegen FC Oss. Volgende week vrijdag wacht in de competitie een thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

22 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Cambuur wint in Deventer, NEC morst, Jong Ajax aan kop (Soccernews.nl Almere City FC)
SUPERTIP: Gratis Livestream Oss – Almere City (KNVB Beker 19-09-2017) (Voetbal4u.com Almere City FC)