RSS FeedsAlmere City houdt punt over aan eerste thuiswedstrijd (Almere City FC)

25 augustus 2017 22:28:59

Almere City houdt punt over aan eerste thuiswedstrijd (Almere City FC)

Almere City FC heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Na een sterk begin en een wonderschoon doelpunt van Gaston Salasiwa bepaalde Nick Leijten nog voor de theepauze de eindstand op 1-1. Met een sensationeel doelpunt zette Gaston Salasiwa Almere City binnen tien minuten op voorsprong. De middenvelder krulde een vrije trap uit een onmogelijke in de goal. Daarmee deed hij wat het Dennis Kaars, het topscorersfenomeen van de Amsterdamse amateurvelden, naliet: 1-0. Daarna bracht Tom Overtoom het Almeerse publiek in verroering, maar de volley van de City-aanvoerder belandde op de vuisten van Den Bosch-doelman Nick Leijten. Daardoor kon Sven van Bummel na 35 minuten de gelijkmaker voor zijn rekeningnemen. De Brabander strafte een onoplettendheid in de Almeerse verdediging genadeloos af: 1-1. Na de gelijkmaker liep het stroever aan Almeerse kant. Daarom wisselde De Gier tussen de zeventigste en 85ste minuut drie keer (Arsenio Valpoort voor debutant Kevin Brands, Achille Vaarnold voor Silvestrer v/d Water en Jeffrey Rijsdijk voor Charlie Telfer). Ondanks die wisselingen bleven echte kansen tot aan de 87e minuut uit. Toen wist de defensie van Almere City ternauwernood een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk bleef het daarbij. Volgende week reizen de Flevolanders af naar Fortuna Sittard. Bij Limburgers gaat de formatie van De Gier opnieuw op jacht naar de eerste zege van het nog prille seizoen.

98 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Go Ahead en NEC spelen gelijk, beloftenteams succesvol (Soccernews.nl Almere City FC)
Feyenoord stuit op ADO, amateurs voor Ajax en PSV (Soccernews.nl Almere City FC)