RSS FeedsChampions League lonkt voor Liverpool (Sport1 Voetbal)

15 augustus 2017 23:03:54

Champions League lonkt voor Liverpool (Sport1 Voetbal)

Liverpool heeft dinsdag een flinke stap gezet richting een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Engelse ploeg van manager Jürgen Klopp won in Duitsland de eerste confrontatie met TSG Hoffenheim in de play-offs met 2-1. De `Reds` kunnen het volgende week woensdag op het eigen Anfield afmaken. Klopp had Georginio Wijnaldum een basisplaats gegeven in de Rhein-Neckar-Arena, de thuishaven van de verrassende nummer vier van de Bundesliga. Bij Hoffenheim, dat debuteert in Europa, was voor aanwinst Justin Hoogma geen plek in de selectie. De thuisploeg domineerde in de openingsfase en kreeg via Andrej Kramaric een uitgelezen kans op de openingstreffer. De Kroatische spits schoot de strafschop die was toegekend door scheidsrechter Björn Kuipers echter zo slecht in, dat doelman Simon Mignolet van Liverpool de bal wel heel makkelijk kon stoppen. De Engelsen kwamen in de 35e minuut op voorsprong via Trent Alexander-Arnold. De achttienjarige rechtsback schoot een vrije trap van bijna dertig meter prachtig in de benedenhoek. Een kwartier voor tijd vloog een als voorzet bedoelde bal van invaller James Milner via de borst van zijn bewaker Havard Nordtveit over de Duitse keeper Oliver Baumann in het doel: 0-2. Na de aansluitingstreffer van de ingevallen Mark Uth (ex-Heerenveen) miste het dappere Hoffenheim nog een open kans op de gelijkmaker. De ploeg van de pas net dertigjarige trainer Julian Nagelsmann zal daarom op Anfield minimaal twee keer moeten scoren om het hoofdtoernooi te kunnen bereiken. Bas Dost moest met Sporting Portugal in het eigen Estádio José Alvalade genoegen nemen met 0-0 tegen het Roemeense FCSB, voorheen beter bekend als Steaua Boekarest. CSKA Moskou won met 1-0 bij Young Boys, door een knullig eigen doelpunt van Kasim Nuhu in blessuretijd. Doelman Boy Waterman was met Apoel Nicosia met 2-0 te sterk voor Slavia Praag. De doelpunten op Cyprus kwamen al in de eerste tien minuten van Igor de Camargo en Efstathios Al ...

74 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Liverpool imponeert en kan klus in eigen huis klaren tegen Hoffenheim (Voetbalzone)
Everton heeft Sigurdsson bijna binnen (Sport1 Voetbal)