RSS FeedsZweden profiteert van Russische flaters (Sport1 Voetbal)

21 juli 2017 20:28:54

Zweden profiteert van Russische flaters (Sport1 Voetbal)

De Zweedse voetbalsters hebben vrijdag op het EK de leiding genomen in groep B. De ploeg van de succesvolle bondscoach Pia Sundhage won in de Adelaarshorst van Deventer met 2-0 van Rusland. Zweden profiteerde twee keer van geklungel van de Russische keepster Tatjana Sjcherbak. De nummer één van Rusland tastte in de 22e minuut mis bij een vrije trap van Magdalena Ericsson, die de bal zo`n beetje vanaf de middenlijn richting het strafschopgebied schoot. De bal viel over de grabbelende Sjcherbak precies op het hoofd van de Zweedse aanvoerster Lotta Schelin, die de 1-0 binnenkopte. Kort na rust verdubbelde Stina Blackstenius de voorsprong. De aanvalster kreeg de bal zomaar in haar voeten geschoten door Sjcherbak, kapte een Russische verdedigster uit en tikte de bal met buitenkant rechts onder de keepster door. Via de voet van een inglijdende Russin ging de bal over de lijn. Zweden was het EK begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen titelverdediger Duitsland (0-0), terwijl Rusland in de eerste wedstrijd won van Italië (2-1).

41 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Morata tekent vijfjarig contract bij Chelsea (AD Sportwereld Buitenlands Voetbal)
`Vooral de onderhandelingen met de club waren stevig` (Soccernews.nl)