RSS FeedsZwemkampioene Ledecky op dreef in trials (Sport1 Overig)

28 juni 2017 10:03:19

Zwemkampioene Ledecky op dreef in trials (Sport1 Overig)

Zwemster Katie Ledecky heeft de vorm voor de wereldkampioenschappen al te pakken. De tweevoudig olympisch kampioene won dinsdag (plaatselijke tijd) met overmacht de Amerikaanse titel op de 800 meter vrije slag. Het was al de elfde nationale titel in de carrière van de twintigjarige Ledecky. Ze klokte 8.11,50 op haar favoriete afstand. Die tijd lag wel ruim boven haar wereldrecord van 8.04,79 waarmee ze vorig jaar in Rio olympisch goud veroverde, maar Ledecky had geen gas teruggenomen voor de kampioenschappen, waar ook de startbewijzen voor de WK in Boedapest (14-30 juli) worden verdeeld. `Ik heb weinig gas teruggenomen voor dit toernooi. Vergeleken met andere jaren was ik nu nauwelijks uitgerust van de trainingen. Ik vertrouw erop dat die toptijden weer komen als ik meer wedstrijden zwem.` Regerend olympisch kampioene op de 100 vrij Simone Manuel plaatste zich ook voor de WK, ook al verloor ze de titelstrijd van Mallory Comerford, die aantikte na 52,81. Nathan Adrian, de olympisch kampioen op de 100 vrij van Londen 2012, pakte zijn achtste titel in een tijd van 47,96.

48 viewsCategorie: Sport

CL-seizoen 2017/18 van start; Uitslagen eerste voorrondes (FOK! Sport)
Van Schaik nieuwe algemeen directeur van NEC (AD Sportwereld)