Headlinez Home  

RSS FeedsBbq-tips van Julius Jaspers: auteur van de BBQBijbel (Metronieuws Wielrennen)

 
 

21 juni 2017 18:12:28

 
Bbq-tips van Julius Jaspers: auteur van de BBQBijbel (Metronieuws Wielrennen)
 


Het belooft een zeer warme en intense zomer te worden en dus zullen de barbecues in Nederland veelvuldig gebruikt worden. Metro ging daarom op bezoek bij Julius Jaspers, schrijver van verschillende barbecueboeken, waaronder zijn meest recente BBQBijbel: Van asperges tot zwezerik, voor de nodige tips.  Beslist geen spiritus `Steek je barbecue beslist niet met spiritus aan. Er zijn dit jaar twee keer zoveel ongelukken waarbij mensen brandwonden opliepen gebeurd als vorig jaar door het gebruik van spiritus. Gebruik dus aanmaakblokjes. Liever niet van die giftige witte dingen, maar bijvoorbeeld wokkels of van die ecologische aanmaakblokjes. En laat de blokjes eerst volledig uitbranden, anders heb je alsnog misschien de smaak van het brandmiddel.`    Geen peper van te voren `Omdat peper verbrandt op de barbecue als er een beetje vuur bijkomt en het heel warm wordt. Dus daarom doe ik alleen wat zout van te voren. Niet te ver van te voren, want anders gaat het uitdrogen. En dan is het ready to go.`  Niet branden `Met name bij kip met een huidje of stukken vlees met oliemarinade moet je wel gaan uitkijken dat het niet gaat branden. Maar zelfs bij de wegwerpbarbecues kun je een soort koudere zone maken. Als je bijvoorbeeld aan de zijkanten je kooltjes legt en je vlees in het midden, dan druipt het vet of de marinade niet op de kooltjes, waardoor het geen vlam vat. Anders heb je na twee-drie minuten al die vlammetjes om je vlees heen.` Doe niet teveel verschillende dingen `Ik zie vaak mensen hun vlees inslaan bij de slager en dan halen ze hamburgers, saté, worst, biefstuk, lamskarbornade... Dat zijn vijf vleessoorten en die hebben allemaal een verschillende garing nodig en eigenlijk dus ook een verschillende temperatuur van je barbecue. Daardoor is degene die gaat barbecueën de hele avond de sjaak, omdat hij de hele avond met de barbecue in de weer is. Kies daarom altijd een of twee typen vlees. Bij voorkeur een low-and-slow, zoals een stuk varkenschouder of e ...


 
33 viewsCategorie: Sport > Wielrennen
 
Van Vleuten: Dit is fantastisch, winnen went nooit (AD Sportwereld Wielrennen)
Elftal met belastingontduikers en Mourinho als coach (Metronieuws Wielrennen)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Wielrennen


Copyright © 2008 - 2024 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten