-
-
-
- Gastronomie
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Salade met watermeloen en geitenkaas (Metronieuws Eten) |
29 mei 2017 16:26:56 |
Salade met watermeloen en geitenkaas (Metronieuws Eten) |
Tweet Ingrediƫnten
Dressing
sap van 1 grote sinaasappel
rasp van ½ sinaasappel
sap van 1 citroen
3 el sojayoghurt
½ bosje bladpeterselie, gehakt
mespunt peper
1 tl zout
100 ml zonnebloemolie
Salade
2 kleine meiknollen
400 g watermeloen
1 el zonnebloemolie
60 gr pompoenpitjes
125 g rucola, gewassen
300 - 400 g zachte
geitenkaas
½ bosje krulpeterselie, gehakt
Bereiding
Meng de ingrediƫnten voor de dressing. Was de meiknollen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de meiknollen op een mandoline of met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes, en het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 2 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze ongeveer 4 minuten en voeg een snufje zout toe; schud de pan af en toe.
Stel je salade samen op individuele bordjes of een grote schaal. Begin met de rucola en verdeel hier de plakjes meiknol en blokjes watermeloen over. Verkruimel de geitenkaas over de salades en maak ze af met de geroosterde pompoenpitten en de gehakte peterselie. Wil je je salade extra vullend maken? Voeg dan nog wat belugalinzen toe.
Uit: SLA Easy salades, Ida de Haart, 15 euro
|
203 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie |
Wie gaat de formatie redden van mislukking? (Metronieuws Eten) Onweer, geuren en water in Pathé-bioscopen (Metronieuws Eten) |
blog comments powered by Disqus |