Headlinez Home  

RSS FeedsLuxe dineren goed voor portemonnee én milieu (Metronieuws Eten)

 
 

29 mei 2017 09:10:22

 
Luxe dineren goed voor portemonnee én milieu (Metronieuws Eten)
 


Hij is Amsterdammer, maar met een enorme voorliefde voor Finland. Dat is niet zo gek, want Dennis Hoogenkamp woonde een groot deel van zijn leven in Helsinki. Niet geheel toevallig dus dat hij twee grote succesnummers uit `Suomi´ naar Amsterdam heeft gehaald. Zo zitten ineens heel wat studenten in Amsterdamse cafĂ©s aan de dropwodka, ook wel bekend als Salmari. Hoogenkamp introduceerde het zwarte goedje bij de kroegbazen `en nu zijn de dozen niet aan te slepen`, zegt hij. Voedselverspilling Maar zijn echte passie heeft Hoogenkamp gestopt in het verbeteren van het milieu door goedkope restaurantmaaltijden aan te bieden. Dat klinkt op zich vreemd, maar het is wel de realiteit. In Nederland belandt een derde van het voedsel regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om 20 procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Sterker; nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt, meldde De Monitor van KRO-NCRV onlangs. Luxe dineren Met Lunchie Market, dat eind deze maand in Amsterdam wordt gelanceerd, gaat Hoogenkamp de strijd aan tegen deze voedselverspilling. Het is een in Finland al razend populaire app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de gerechten van restaurants in hun omgeving. Eten dat dreigt over te blijven, wordt namelijk aangeboden tegen lagere tarieven. Het werkt als volgt: vind maaltijden en producten om je heen op de plattegrond, betaal direct in de app en ga daarna naar het restaurant of de winkel om van je lunch en diner te genieten. Uitdaging `Voedselverspilling tegengaan is een grote uitdaging in de horeca en wij willen restaurants en speciaalzaken helpen om verspilling juist om te zetten in extra inkomsten`, zegt Hoogenkamp, Head of Lunchie Market Benelux. `Op hetzelfde moment helpen we consumenten om restaurants en winkels in de buurt te leren kennen tegen een gereduceerde prijs.` Jordi Moonen, bedrijfsleider backWERK Amsterdam Zuidas is een van de ...


 
99 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie
 
Nooit meer met je mond vol tanden (Metronieuws Eten)
Wespenplaag: Ik ben ooit 32 keer gestoken (Metronieuws Eten)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Gastronomie


Copyright © 2008 - 2024 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten