-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Wetenschap
Boekweitwrap met zwartebonenhummus (Metronieuws Wetenschap) |
28 april 2017 16:57:47 |
Boekweitwrap met zwartebonenhummus (Metronieuws Wetenschap) |
Tweet Ingrediënten
WRAPS
120 g boekweitmeel
80 g rijstmeel
1 el maizena
1 tl Himalayazout
versgemalen peper
1 el komijnzaad
500 ml havermelk
200 ml (gefilterd) water
2 biologische eieren
kokosolie
VULLING
1 krop romainesla
1 winterpeen
4 tomaten
2 avocado's
1 rode ui
1 blik kikkererwten
knoflook
1 bosje verse koriander
olijfolie
1 limoen
peper en zout
Bereiding
Doe boekweitmeel, rijstmeel, maizena, Himalayazout, versgemalen peper en komijnzaad in een mengkom en roer het even goed met een garde of vork door elkaar zodat de ingrediënten gemengd zijn. Schenk nu langzaam de havermelk en het water erbij, terwijl je blijft roeren. Roer als laatste de eieren door het beslag en laat het een uur afgedekt in de koelkast staan. Maak ondertussen de ingrediënten voor in je wraps klaar!
Snijd 6 bladeren van de krop romaine los, was en droog deze. Schil de winterpeen en rasp deze met een grove handrasp of in je keukenmachine. Snijd nu de tomaten en avocado's in kleine blokjes, snipper de rode ui en doe dit in een mengkom. Pers de knoflook boven de kom en doe ook de kikkererwten, koriander en biologische olijfolie erbij. Voeg Himalayazout, versgemalen peper en limoenrasp toe en roer alles heel goed door elkaar.
Verhit ½ el kokosolie in een koekenpan. Schenk met een soeplepel beslag voor de boekweitwraps over de hele bodem van de pan. Let erop dat je niet te veel beslag in de pan doet, je wilt mooie dunne `pannenkoeken´ maken, die je makkelijk op kunt rollen. Als de onderkant van de boekweitwrap goudbruin is, draai je hem om, bak de wraps ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Ga door tot al je beslag gebruikt is.
|
1236 viewsCategorie: Wetenschap |
Deze series kun je binnenkort op Netflix kijken (Metronieuws Wetenschap) Voetbalteam in vluchtelingenkamp groot succes (Metronieuws Wetenschap) |
blog comments powered by Disqus |