RSS FeedsDrie verschillende winnaars en een mooi spektakel tijdens sprintraces TCR Benelux (NoSpeedLimits)

25 april 2017 01:28:52

Na de spannende `Long Race` op zaterdag, was iedereen heel ongeduldig om getuige te zijn van de vier sprints op zondag, de eerste van het nieuwe seizoen van de TCR Benelux 2017. En de bezoekers werden niet teleurgesteld.Eerste mancheFred Caprasse startte vanaf pole positie voor de eerste sprint van het jaar. En hij benutte zijn positie perfect en pakte de koppositie, voor Jean-Karl Vernay (VW Golf GTI) en Benjamin Lessennes (Honda Civic), terwijl Stefano Comini (Audi RS3 LMS) na de start gelijk Stéphane Lémeret (Honda Civic) passeerde. De Zwitser liet het daar niet bij. In Les Combes ging hij voorbij aan Lessennes en Vernay, en plaatste zich in in de slipstream van koploper Caprasse, die niet veel later moest zwichten aan de oplopende druk van de Audi-rijder. Halverwege de wedstrijd zou Caprasse nog terugknokken en opnieuw de leiding pakken, echter niet voor lang. Comini pakte dus de overwinning, voor Caprasse, die echter na de race vijf seconden straftijd kreeg vanwege een valse start waardoor de Opel coureur terugviel naar de vierde plaats. Lessennes profiteerde van deze straf en reed naar een onbedreigde tweede plaats. Vernay pakte de laatste podiumplaats. Iets daarachter woedde er een hevige strijd tussen Giacomo Altoè (VW Golf GTI), Guillaume Mondron (SEAT Leon), Sam Dejonghe (SEAT Leon), Kevin Abbring (Peugeot 308), Stan van Oord (Audi RS 3 LMS) en Mathieu Detry (VW Golf GTI). Mondron en Dejonghe lieten respectievelijk Altoè en Van Oord in de tweede ronde achter zich. In de eindfase passeerde Detry Peugeot rijder Abbring. Lémeret, vierde op de startgrid, werd meteen getroffen door vibraties als gevolg van een contact met Abbring bij de start. Hij bleef plaatsen verliezen en gaf een ronde voor het einde op door een gebroken onderdeel in de motor. Het weekend zat er jammer genoeg meteen op voor de regerende kampioen. De Golf van Armand Fumal werd eveneens uitgeschakeld door mechanische problemen. In de Renault Clio Cup B ...

183 viewsCategorie: Sport > Autosport

De broers Mondron eerste winnaars van het jaar in de TCR Benelux (NoSpeedLimits)
Prima debuut Stan van Oord in TCR Benelux op Spa-Francorchamps (NoSpeedLimits)