Headlinez Home  

RSS FeedsVan amateur- naar beroepskok in twee maanden (Metronieuws Planeet)

 
 

28 maart 2017 14:22:09

 
Van amateur- naar beroepskok in twee maanden (Metronieuws Planeet)
 


Na een kooksessie in een van haar favoriete restaurants stond Suzan Mäkelä (36) in nog geen twee maanden zelf te koken in een professionele keuken in Maastricht. Ze verruilde zonder omkijken haar werk als teamleider in een callcenter voor haar droombaan: kok. `Zo bizar hoe snel dat is gegaan. En ik ben nog lang niet klaar met dromen.` Lees ook: Koken met je partner: we háten het Al 7 jaar lang werkte ze in het callcenter van een grote provider, waarvan de laatste jaren als teamleider. Prima. Ze had zich opgewerkt met enkel een havodiploma. Maar het kriebelde. Koken maakt haar gelukkig. Daar moest ze iets mee. `Dus schreef ik me in bij een kookopleiding in het Belgische Hasselt waar ik in de avonduren terecht kon`, zegt Suzan. `Op den duur mocht ik in een restaurant waar ik vaak met mijn vriend kwam een paar uurtjes per week meedraaien. Hartstikke leuk.` Smaakcombinaties En dat smaakte naar meer. Maar hoe doe je dat als je niet de juiste papieren hebt? `Dat papiertje is ook de reden waarom ik de opleiding begonnen ben. Ik kwam niet verder want mijn cv zei heel andere dingen dan dat ik kon koken.` En koken kon ze wel degelijk. `Zelf aangeleerd eigenlijk. Ik heb wel zestig kookboeken in mijn keuken staan, maar ik kook nooit volgens een recept. Ik blader ze alleen een beetje door. Ik kan in mijn hoofd heel goed smaakcombinaties maken. Een talent? Ach, ik doe het gewoon graag en word er blij van.` Een oud-schoolgenoot van haar vriend noemde meteen Suzans naam, toen een vriendin van hem op zoek was naar een gepassioneerde hobbykok voor haar nieuw op te zetten chef-voor-een-dagconcept Cooqing. Cooqing laat je samen koken met de chefkok in je favoriete restaurant. De gasten dat zijn je familie en vrienden of wie je ook wilt uitnodigen. `Ik werd gebeld of ik bij Le Bon Vivant wilde komen koken. ´Gaaf, dat wil ik wel´, riep ik meteen. Dat is een van mijn favoriete restaurants. Met mijn menukaart op papier en tekeningen van de opmaak van de borden ben ...


 
263 viewsCategorie: Wetenschap > Milieu
 
Man beboet voor het schelden met kanker, terecht? (Metronieuws Planeet)
De plussen en minnen van Gullit als bondscoach (Metronieuws Planeet)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Milieu


Copyright © 2008 - 2024 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten