-
-
-
- Gastronomie
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Vorkje prikken, flesje drinken in het Rijks by night (Metronieuws Eten) |
23 februari 2017 08:44:28 |
Vorkje prikken, flesje drinken in het Rijks by night (Metronieuws Eten) |
Tweet Metro´s Iris dineerde op de Eregalerij waar bier en Nachtwacht hand in hand gingen. Bijna.
Museumdevies
Niet lopen met je flesje! luidt de belangrijkste museumregel van de avond. `Straks struikel je nog en belandt-ie ergens op De Nachtwacht.` Gastheer Christopher de Gast, voor de gelegenheid getooid in een Gouden Eeuw-eske paarsfluwelen jas, lijkt vooral mij aan te kijken tijdens deze museumhoudelijke mededeling. Maar bier vlekt toch niet? `Kijk maar uit, ik tackel je zo, hoor.`
Christopher de Gast zit vol weetjes. `Als je proost met dit bier, doen 49.999 anderen dat op datzelfde moment ook.`
Halve GTST-cast
De Eregalerij, waar je normaal gesproken struikelt over de hordes toeristen en net iets te lang stilstaande (zelfbenoemde) kunstkenners, is nu bijna een oase van rust. In het midden een lange gedekte tafel met wit linnen, zilver en de groene bierflesjes erop. Op de achtergrond strijkt een kwartetje de klanken van het Zwanenmeer en andere klassiekers de flink galmende ruimte in en aan tafel schuiven de tot in de puntjes gesoigneerde gasten. Van de halve GTST-cast tot het olijke radio-duo Mattie en Wietze, van dj Sam Feldt tot presentator Tess Milne, allebei mooi strak in pak, en ikzelf: bijna iedereen kan niet anders dan beamen dat dit toch wel ´de meest bijzondere plek´ is waar ze ooit hebben gegeten.
Grand Prix, Grand Diner
Het Rijksmuseum en Heineken hebben de handen eerder al ineengeslagen en bedenken regelmatig opvallende events, zoals tijdens Amsterdam Dance Event nog de dj-set onder de iconische fietstunnel van het museum. Deze avond staat in het teken van de Grand Prix die de eerste generatie H in 1889 won op de Wereldtentoonstelling in Parijs. Met het bier van Gerard Adriaan Heineken, dat dankzij het zogenaamde en toen net ontdekte A gist `eindelijk verfrissend´ smaakte, `en nu nog altijd in het bier zit.` Met dit Grand Diner nu wordt dus eigenlijk de Grand Prix van toen gevierd. Je kunt die Wereldtentoonstelling zien als een groot festivalterre ... |
47 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie |
Klein geluk in Amsterdam: Niet beroemd, wel leuk (Het Parool Eten en Drinken) Files richting Amsterdam vanuit Lelystad en Amersfoort (Het Parool Eten en Drinken) |
blog comments powered by Disqus |