RSS FeedsZaalteam kan met de mannen mee (OnsOranje)

24 januari 2017 23:23:54

Zaalteam kan met de mannen mee (OnsOranje)

Het optreden werd ook door het ruim opgekomen publiek beloond. Met een ovatie verlieten de spelers van Oranje het strijdtoneel. Enkele minuten eerder, toen Lahcen Bouyouzan de bal op de lat ramde en Mo Attaibi bijna raak schoot, hadden de toeschouwers hun enthousiasme ook al laten horen.   Ingecalculeerde nederlaag   Een dag eerder stonden Nederland en Rusland ook al tegenover elkaar in Zwolle. Toen werd het 1-4. Geen schande, zeker niet. Misschien wel een ingecalculeerde nederlaag. Ga maar na: de Russen zijn vice-wereldkampioen, werden tweede op het meest recente EK en zijn de huidige nummer 3 van de wereld. O ja, en dan is er het verschil in trainingsarbeid. De Russen – allen full-prof – houden acht trainingssessies per week, de spelers van Oranje twee.     En toch, toch deed Nederland in de tweede ontmoeting niets onder voor het topland. Het hield stand en meer dan dat. Het durfde de opponent van wereldklasse vast te zetten en creëerde kansen. Uiteraard kregen ook de Russen de mogelijkheden op meer dan één treffer, maar het gepassioneerd opererende Oranje verdiende misschien wel meer. Een wereld van verschil met de avond ervoor.   Vol passie   Want hoewel het een oefenduel betrof was het een wedstrijd vol passie en vuur. Duels werden vol ingegaan. Zo toonde Yousef Makraou geen enkel ontzag voor wereldster Eder Lima, die met een kanonskogel uit een vrije trap wel voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde. Harder en met meer precisie is een bal zelden geschoten.   Een nipt verlies dus voor Oranje. Maar de winst na de nederlaag was veel groter. Het was de avond van de bevestiging. Ook voor Tjaden. “We wisten dat we dit konden brengen, maar we hebben nu laten zien dat we het ook kunnen volhouden. Niet tien minuten of een helft, maar de hele wedstrijd. En dat na de wedstrijd van gisteravond. Dit stemt heel tevreden.”   Voor ...

108 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Oranje

Oranjevrouwen te sterk voor Rusland (OnsOranje)
``Hammer blow voor Southampton: Van Dijk moet maanden toekijken (Voetbalzone Nederland)