RSS FeedsAjax altijd balend het veld af in Utrecht (Metronieuws Film)

19 januari 2017 15:09:41

Ajax altijd balend het veld af in Utrecht (Metronieuws Film)

Om de competitie nog enigszins spannend te houden zal Ajax zondag bij FC Utrecht moeten winnen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan voor de Amsterdammers. De laatste zeven seizoenen werd er niet gewonnen in De Galgenwaard. 13 december 2015 In de laatste 26 wedstrijden verloor Ajax vorig seizoen slechts één keer. En dat was? Juist, FC Utrecht uit. Extra zuur voor de Amsterdammers was dat Yassin Ayoub de winnende treffer pas drie minuten voor tijd binnenschoot: 1-0. De wedstrijd werd overigens gespeeld zonder Ajax-fans en voor een lege Bunnikside omdat FC Utrecht-supporters zich hadden misdragen door antisemitische liedjes te zingen bij de vorige editie van Utrecht-Ajax. 5 april 2015 Ook een seizoen eerder kreeg Ajax de tegentreffer in De Galgenwaard vlak voor tijd tegen. Vijf minuten voor het einde maakte Gévero Markiet de gelijkmaker voor FC Utrecht. Ajax was vlak na rust gelukkig op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin. Het was sowieso niet de zondag van Leeuwin want vlak voor tijd kreeg hij een directe rode kaart voor het neerhalen van Nicolai Boilesen. Het puntenverlies maakte voor Ajax destijds overigens weinig uit, want de Amsterdammers stonden op grote achterstand van PSV en finishten dit seizoen als tweede op maar liefst 17 punten van landskampioen PSV.  2 februari 2014 In het voetbaljaar 2013-2014 stevende Ajax door een sterke tweede seizoenshelft vrij onbedreigd op de landstitel af. Na acht overwinningen op rij, maakte het puntenverlies bij FC Utrecht daarom niet veel uit voor de Amsterdammers. Daley Blind zette Ajax in de openingsfase op voorsprong met een droge knal. Vlak daarna maakte uitblinker Steve De Ridder de 1-1 en zorgde zo voor een terechte eindstand.  23 december 2012 In het seizoen 2012-2013 bleef Ajax in De Galgenwaard steken op een 0-0 gelijkspel. De ploeg van trainer Frank de Boer verloor dat seizoen overigens maar twee duels, vreemd genoeg allebei van Vitesse. In de ...

17 viewsCategorie: Multimedia > Film

Arnhemse maakt opnieuw video over 'treiterburen' (Metronieuws Film)
Teamleden `New Mutants` onthuld (FilmTotaal)