Headlinez Home  

RSS FeedsHet ultieme kerstrecept van... Bas Robben (Metronieuws Eten)

 
 

8 december 2016 12:29:44

 
Het ultieme kerstrecept van... Bas Robben (Metronieuws Eten)
 


Het lijkt gevoelsmatig mijlenver weg, maar over ruim twee weken is het al Kerst. Wat gaan we eten? Lees ook: Het ultieme kerstrecept van... Leonie ter Veld Word het dit jaar kalkoen, een vijfgangendiner of mag de gourmetset weer uit het vet? Ter inspiratie vraagt Metro Lifestyle elke week een kookboekenschrijver zijn of haar favoriete kerstrecept te delen. Dit keer: Bas Robben, culinair journalist en schrijver van het kookboek 'Zuur', dat de publieksprijs won van Kookboek van het Jaar 2016. Volgens Bas is zuur vaak precies wat mist in een gerecht: het is een interessante smaak waar je alle kanten mee op kunt. Welk gerecht zou jij willen delen? Bas: `Mijn recept voor zuurkoolkroketten. Ik ben opgegroeid in Oost-Drenthe en ging regelmatig met mijn ouders in Emmen naar de snackbar. Daar verkochten ze zuurkoolballen, ter grootte van een eierbal. Tijdens het schrijven van mijn boek dacht ik met weemoed hieraan terug. Mijn kroketten zijn verfijnder (mét gin-mayonaise) en kleiner. Het maakt een mooi bijgerecht. Vet eten wordt lekkerder door zuur: zuur prikt als het ware door vet heen, waardoor het gerecht lichter wordt en je er daardoor meer van kunt eten. Althans, door de dubbele laag panko (Japans paneermeel, red.) worden de kroketjes wel weer zwaarder. Ik zou er maximaal twee opkunnen!` Ga jij deze kroketten zelf ook met kerst klaarmaken? Bas: `Sterker nog: mijn familie heeft me al gevraagd of ik ze wil maken. Ik heb mijn tante wel gewaarschuwd dat het hele huis dan naar frituur gaat ruiken, maar dat vond ze niet erg.` Stel, een Metro-lezer gaat met Kerst gourmetten. Hoe zou jij zuur toepassen? Bas: `Dat kan op verschillende manieren, zo vind je in Zuur het recept voor in karnemelk gemarineerde kip met goudbessenrelish. Je kunt ook goed experimenteren met zure cocktails, daar schreef ik een flink hoofdstuk over. Heel makkelijk is bijvoorbeeld het maken van shrubs, vruchtensiropen met azijn die de perfecte smaakmaker zijn voor een cocktail. Deze ...


 
18 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie
 
Woonwijk met 1300 woningen aan het IJmeer gaat door (Het Parool Eten en Drinken)
08 dec in de Media (Foodlog)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Gastronomie


Copyright © 2008 - 2024 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten