RSS FeedsAlmere City FC verliest meeslepend voetbalgevecht bij NAC (Almere City FC)

2 december 2016 23:11:18

Almere City FC verliest meeslepend voetbalgevecht bij NAC (Almere City FC)

Passie, strijd en kansen. Almere City FC liet zich in het Rat Verlegh stadion van zijn beste kant zien. De formatie van De Gier, die stiekem nog hoopt op de tweede periode, bood NAC niet alleen tegenstand. De Almeerders kregen ook uitstekende kansen, maar een verdiend punt zat er niet in: 3-1. Brandon Barker was een ware plaag voor de gehavende verdediging van Almere City FC. De rappe buitenspeler van de Brabanders was de defensie binnen twintig minuten enkele keren te snel af. Damon Mirani, die vanwege de absentie Kees van Buuren en Lars Nieuwpoort, naar de rechtsbackpositie was verhuisd gaf hem in de beginfase te veel ruimte. Een treffer leverde dat niet op, want Chiel Kramer stond zijn mannetje. Ook ex-Almere City-speler Robbie Haemhouts vond Kramer op zijn weg. Toch waren de intenties van de thuisploeg, die in de eerste dertig minuten vier grote kansen kreeg om op voorsprong te komen, direct duidelijk: alleen de winst was na een teleurstellende reeks met twee remises en evenzoveel nederlagen goed genoeg. Toch wist de formatie van City-trainer Jack de Gier voor de thee meerdere keren gevaarlijk te worden. Soufyan Ahannach gaf binnen het kwartier zijn visitekaartje af. De linksbuiten van de Flevolanders was twee verdedigers van NAC al snel te slim af, maar zag zijn schot vervolgens geblokt worden. Ook de van een blessure teruggekeerde Tom Overtoom was voor rust dichtbij een goal, maar hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net over het doel van NAC-keeper Jorn Brondel. De grootste kans kwam op slag van rust, maar opmerkelijk genoeg kregen twee vrijstaande spelers van NAC een voorzet er niet in. Twee minuten na de hervatting was het wel raak. Mirani ging in de fout, waarna Javier Vet moest herstellen en daarbij een overtreding maakte. De arbiter legde de bal resoluut op de stip. Barker profiteerde optimaal en benutte de strafschop: 1-0. Via Sherjill Mac-Donald stond het na tien minuten prompt weer gelijk. De spits werd met de rug naar d ...

19 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Telstar in slotfase naast VVV, MVV onderuit bij RKC (FCUpdate.nl FC Omniworld)
Scheidsrechter Nijhuis vertelt: `Als je déze vraag aan spelers stelt, worden ze helemaal gek` (Soccernews.nl Almere City FC)