RSS FeedsHeracles verslaat NEC met 2-0 (Sport1 Voetbal)

2 december 2016 22:31:03

Heracles verslaat NEC met 2-0 (Sport1 Voetbal)

Heracles Almelo heeft vrijdagavond afstand genomen van de onderste regionen in de Eredivisie. Dat deed Heracles met een zege in het eigen Polman-stadion op NEC: 2-0. De doelpunten kwamen op naam van middenvelder Lerin Duarte en spits Samuel Armenteros. Voor de eerste keer dit seizoen hoefde de Almelose club thuis geen tegentreffer te incasseren. De ploeg van trainer John Stegeman klom daardoor naar de voorlopige achtste plek in de eredivisie, met achttien punten uit vijftien wedstrijden. NEC staat met vijftien punten op de twaalfde plek. De openingstreffer in de 37e minuut viel tamelijk onverwacht. Hoewel Heracles tot dat moment iets beter en verzorgder speelde, had de thuisclub nog geen grote kansen weten te creëren. Dat gold overigens ook voor de Nijmegenaren, waarbij trainer Peter Hyballa de aanvallers Quincy Owusu-Abeyie en Reagy Ofosu voor straf uit de selectie had gezet. Owusu-Abeyie en Ofosu meldden zich te laat voor de wedstrijdbespreking en mochten daarom niet meedoen. Duarte probeerde het zo`n tien minuten voor rust een keer van afstand. Tot zijn grote verrassing zag hij hoe de bal via een voet van een NEC-verdediger en de onderkant van de lat in het doel stuiterde (1-0). Drie minuten later trok Kévin Mayi de stand bijna gelijk. De Franse aanvaller kopte knap in, maar de bal vloog op de buitenkant van de paal. Die pech had zijn Duitse ploegmaat Julian von Haacke ook aan het begin van de tweede helft. Hij volleerde de bal na een afgeslagen aanval buiten bereik van keeper Bram Castro op het aluminium. NEC ging hartstochtelijk op zoek naar een doelpunt, maar het ontbrak de mannen in de voorste linie aan scherpte en koelbloedigheid. In de 83e minuut besliste Armenteros de wedstrijd in Almeloos voordeel, na een aanval over veel schijven (2-0). Daardoor hoeft Heracles voorlopig niet meer naar beneden te kijken.

10 viewsCategorie: Sport > Voetbal

VVV-Venlo steviger aan kop ondanks remise (Sport1 Voetbal)
Samenvatting Heracles Almelo – NEC Nijmegen (2-0) (Voetbalblog.nl)