Headlinez Home  

RSS FeedsBullet Journal: hoe werkt het en waarom is het hip? (Metronieuws Eten)

 
 

26 oktober 2016 16:30:39

 
Bullet Journal: hoe werkt het en waarom is het hip? (Metronieuws Eten)
 


Men neme een leeg notitieboek, een stel pennen, een liniaal en een flinke dosis creativiteit. Even mengen en de nieuwe trend op agendagebied is daar: Bullet Journaling. Maar hoe werkt het precies en waarom is het momenteel zo populair? Lees ook: Recept & Win: Meal Planning met Chickslovefood Metro Lifestyle sprak met Juliette Moolenbeek van My Lovely Notebook, die fan is van de nieuwe manier van agenderen. `Ik kan er mijn creativiteit in kwijt.` Agenda-plus Het idee van een Bullet Journal (afgekort BuJo) is dat je zelf een agenda maakt en deze aanvult met wat je maar wilt. Bijvoorbeeld met to-dolijstjes, kladboekruimte en tekeningen. Een agenda-plus, eigenlijk. Ontdekker van de BuJo is de Amerikaanse productdesigner Ryder Carroll.   Juliette Moolenbeek begon een paar maanden geleden met haar BuJo. `Ik heb een voorliefde voor lijstjes en overzichten. Op Instagram en andere social media zag ik prachtige beelden voorbijkomen van Bullet Journals. Hierdoor werd ik geïnspireerd! BuJo is een leuke manier om op een creatieve wijze alles te bundelen.` Moolenbeek denkt dat de nieuwe manier van agenderen kan helpen om wat rust te brengen in je leven. `Eerst werden kleurboeken voor volwassenen al hip, nu BuJo. Mensen krijgen steeds meer een hang naar creativiteit!`   Moeilijkheidsgraad Maar is de trend ook voor iedereen geschikt? Juliette denkt van wel. `Je kunt er zelf van maken wat je wilt: een zakelijk overzicht of juist heel losjes met veel tekeningen. Ik denk dat het heel goed voor mensen kan werken omdat je nadenkt vóórdat je iets op papier zet. Hierdoor kost het wel tijd aan voorbereiding, maar dat is een investering. Een beetje me-time!` Juliette benadrukt dat zij haar Bullet Journal gebruikt naast een reguliere agenda. `Daar zet ik mijn afspraken en deadlines in. De BuJo gebruik ik voor de overige dingen. Zoals lopende projecten, lekkere gerechten en een dagboek.` Dagelijks bladert Juliette door haar lijstjes en bekijkt ze wat er al afgest ...


 
8 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie
 
`Gemeente moet veel meer anticiperen op overlast toerisme` (Het Parool Eten en Drinken)
Rutte: geen bewijs compensatie Oranjes (Metronieuws Eten)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Gastronomie


Copyright © 2008 - 2024 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten