RSS FeedsAjax wint niet, maar gaat tevreden naar De Kuip (Metronieuws Eten)

20 oktober 2016 21:22:38

Ajax wint niet, maar gaat tevreden naar De Kuip (Metronieuws Eten)

Na negen overwinningen op rij in drie verschillende competities ging Ajax gisteren met veel vertrouwen van start in het Europa League-duel met Celta de Vigo. Voor de Amsterdammers was de ontmoeting in Noord-Spanje een hinderlijke horde op weg naar de kraker zondag in de Eredivisie tegen koploper en aartsrivaal Feyenoord. Lees ook: Lasse Schöne komt altijd weer bovendrijven bij Ajax Voor Celta gold eigenlijk hetzelfde. De huidige Spaanse nummer twaalf speelt zondag de Galicische derby tegen Deportivo La Coruna. Omdat Ajax de eerste twee wedstrijden in Groep G van de Europa League tegen Panathinaikos en Standard Luik had gewonnen, was een overwinning gisteren in het Estadio Municipal de Balaidos geen noodzaak. Barcelona Celta is dit seizoen moeilijk te peilen. Zo won de ploeg ruim twee weken geleden thuis sensationeel (4-3) van het grote Barcelona, maar werd hetzelfde Celta afgelopen weekeinde afgedroogd (5-0) door Villarreal. Ajax had gisteravond een fantastische start. Bij een perfect uitgevoerde counter in de 22e minuut deed Hakim Ziyech op techniek alles goed en schoot de gasten mooi op voorsprong. Binnen tien minuten sloeg Celta met veel fortuin terug. Andreu Fontas kreeg de bal per ongeluk op zijn hak en verraste doelman AndrĂ© Onana. Robben-achtig Twintig minuten voor tijd leek Amin Younes de wedstrijd met een voor hem kenmerkende Robben-achtige treffer te beslissen: 1-2.  Maar Fabian Orellana van Celta dacht: wat Younes kan, kan ik beter en hij krulde de bal acht minuten voor tijd schitterend in de kruising: 2-2. Omdat Standard en Panathinaikos ook met 2-2 gelijk speelden is Ajax al bijna zeker van de volgende ronde in Groep G.

13 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie